Adélie Penguin Činjenice i listovi

The Adelie , Pygoscelis adeliae, najmanja je i najrasprostranjenija pingvin vrsta koja se nalazi u kopnu Antarktika , u obitelji Sphenisciformes. Poznati po svom crno-bijelom perju i izrazitom bijelom prstenu oko očiju, Adélie pingvini osvojili su srca javnosti zbog svoje hrabre znatiželje, komičnih smicalica i bezobraznog ponašanja.

Pogledajte donju datoteku činjenica za više informacija o Adélie Penguinu, ili možete preuzeti naš paket radnih listova Adélie Penguin od 21 stranice za upotrebu u učionici ili kućnom okruženju.

Ključne činjenice i informacije

PODRIJETLO

  • Ime potječe od Julesa Dumont d’Urvillea, francuskog istraživača koji je pingvine otkrio 1840. Odlučio ih je nazvati po svojoj supruzi Adéle.
  • Neki kažu da su nazvani po zemlji Adélie, vlasništvu Francuza na Antarktiku.
  • Znanstveno ime je Pygoscelis adeliae, pri čemu Pygoscelis znači 'podnožja noga'; međutim, rod je u narodu prepoznat kao 'pingvini s repom'.

TJELESNE ZNAČAJKE

  • Adélie pingvini su srednje veličine ptice , koji stoji između 18 i 28 inča i težak 7,9 do 13,2 kilograma. Vjeruje se da su mužjaci nešto viši i teži od ženki.
  • Poznati su po svom 'smokingu', karakteriziranom bijelim krugom oko očiju, crno-bijelim trbuhom i crnim perjem lica koje pokriva velik dio njihove mutne narančaste novčanice.
  • Maloljetni ili adolescentni Adélie pingvini imaju bijela grla i crne prstenove na očima.

PONAŠANJE

  • Preživjeli britansku antarktičku ekspediciju 1910. godine, Apsley Cherry-Garrard izjavio je, 'oni su neobično poput djece, ti mali ljudi antarktičkog svijeta, bilo kao djeca ili starci, puni vlastite važnosti', u svojoj knjizi The Worst Putovanje svijetom.
  • Putnici antarktičkih krstarenja primijetili bi pingvinovu nestašluk - ponekad gurnu nesretnog člana svoje skupine u more kako bi bili sigurni da voda ispod nema grabežljivaca.
  • Neki bi se također šuljali oko susjedovih gnijezda, a neki tjeraju svoje piliće da ih progone dok im ne dosadi trčati po svom gnijezdištu.
  • Oni su izvrsni plivači i vješti lovci na vodu, plivanje brzinom od 75 kilometara na sat (46 milja na sat) i ronjenje duboko čak 175 metara (575 stopa). Adélie pingvini također vole marširati i putovati na velike udaljenosti, prošetavši u prosjeku 13.000 kilometara (8.000 milja) u godini dana. Oni trpaju trbuhom kad led snijegom pokrije dovoljno snijega.
  • Adélie pingvini jedan su od dva pingvina pronađena na kopnu Antarktika, osim carskog pingvina. Oni jure za Sunce oko ovog ledenog kontinenta, jer zimsko sunce nikad potpuno ne zalazi.
  • Budući da nemaju nijednog kopnenog grabežljivca, izuzetno su znatiželjni kad ljudi uđu na njihov teritorij. Ponekad hodaju prema istraživačima kao da samostalno studiraju.

DIJETA I STANIŠTE

  • Adélies se uglavnom hrane malim vodenim bićima, kao što su antarktički kril, ledeni kril, srebrna riba, morski kril i ledenjačke lignje.
  • Studije pokazuju da su ti pingvini nekoć bili na prehrani na bazi ribe i počeli jesti kril prije otprilike 200 godina. Pretpostavljaju da bi to moglo biti uzrokovano propadanjem antarktičkog tuljana i baleanskog kita, što rezultira viškom krila, što pingvini sada koriste kao lakši izvor hrane.
  • U divljini, njihovi glavni grabežljivci uključuju tuljane, druge morske ptice poput Skue i divovske fulme, orke i leopardove tuljane.
  • Adélies, koji žive u velikim zajednicama koje se nazivaju kolonijama, nalaze se na Antarktiku i na susjednim otocima, poput Južnog Orkneya i South Sandwich Islanda. Žive blizu morskog leda, ali se uzgajaju na kopnu bez leda.

GNJEZDENJE I UZGOJ

  • Adélies bježi na stjenovitoj i zaleđenoj obali kad se počnu pariti tijekom antarktičkog proljeća u listopadu.
  • Muški Adélies su graditelji gnijezda, čiji je cilj privući ženu kroz veća gnijezda. Grade gnijezda na nagnutim zemljištima i postavljaju ih oblucima - strateški potez da njihova gnijezda ostanu bez vode kad se led počne topiti.
  • Sredinom studenog roditelji naizmjence inkubiraju svoja dva jajašca kako bi ih zaštitili od predatora. Prva dva pomaka sjedenja na jajima traju otprilike dva tjedna, nakon čega slijede kraća smjena. Jaja se izležu do prosinca, a roditelji naizmjence čuvaju i hrane svoje mlade. Ako nema dovoljno hrane, samo jedna pilić može preživjeti.
  • Tri tjedna nakon toga, pilići mogu ostati sami, iako se okupljaju u skupine, zvane jaslice, radi sigurnosti i topline. Kad dosegnu devet tjedana, počinju samostalno plivati ​​u otvorenu vodu. Mužjaci postaju spolno zreli u dobi od četiri, a ženke u dobi od tri godine. Očekuje se da će Adélies u divljini živjeti 11 do 20 godina.

KONZERVACIJA

  • Trenutno u svijetu postoji 2,5 milijuna uzgojnih parova Adéliesa. Studije sugeriraju da se nekoliko populacija širi, što bi moglo biti uzrokovano razbijanjem ledenih polica na Antarktiku, stvarajući stanište za ove pingvine bez leda.
  • Prema IUCN-u, od 1998. godine navedene su kao vrste koje najmanje zabrinjavaju.
  • Adélie pingvini igraju važnu ulogu u lancu prehrane na Antarktiku - oni jedu sićušna bića i izvor su hrane za grabežljivce. Zaštitom ovih pingvina pomažemo u čuvanju i očuvanju njihovog oceanskog okoliša, što koristi svim divljim životinjama koje o njemu ovise.

Radni listovi Adélie Penguin

Ovo je fantastičan paket koji uključuje sve što trebate znati o Adélie Penguinu na 21 dubinske stranice. Ovi su gotovi za uporabu radni listovi Adélie Penguin koji su savršeni za podučavanje učenika o Adélie, Pygoscelis adeliae, najmanjoj i najrasprostranjenijoj vrsti pingvina pronađenoj na kopnu Antarktika, u obitelji Sphenisciformes. Poznati po svom crno-bijelom perju i izrazitom bijelom prstenu oko očiju, Adélie pingvini osvojili su srca javnosti zbog svoje hrabre znatiželje, komičnih smicalica i bezobraznog ponašanja.



Potpuni popis uključenih radnih listova

  • Činjenice o Adélie Penguinu
  • Predstavljamo Adélie
  • Mali ljudi ledenog kraljevstva
  • Adélieina dijeta
  • Think Tank
  • Car i Adélie
  • Ostali pingvini
  • Adélie izvadak
  • Ljubav roditelja
  • Adélie Recap
  • Suočavanje s klimatskim promjenama

Link / citiraj ovu stranicu

Ako referencirate bilo koji sadržaj na ovoj stranici na vlastitom web mjestu, upotrijebite donji kod da biste ovu stranicu citirali kao izvorni izvor.

Činjenice i radni listovi o pingvinu Adélie: https://diocese-evora.pt - KidsKonnect, 9. siječnja 2020

Veza će se pojaviti kao Činjenice i radni listovi o pingvinu Adélie: https://diocese-evora.pt - KidsKonnect, 9. siječnja 2020

Koristite s bilo kojim nastavnim planom i programom

Ovi su radni listovi posebno dizajnirani za upotrebu s bilo kojim međunarodnim kurikulumom. Ove radne listove možete koristiti takvi kakvi jesu ili ih urediti pomoću Google prezentacija kako biste ih učinili specifičnijima za vaše vlastite razine sposobnosti učenika i standarde kurikuluma.